Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού & Κλιματισμού

PSYKnew

 Η τάση των ατόμων για βελτίωση της ποιότητας ζωής δημιούργησαν συνθήκες εξάπλωσης στη χρήση συστημάτων ψύξης και κλιματισμού. Τόσο στο χώρο κατοικίας  όσο και στον εργασιακό χώρο τα μηχανήματα airconditionέχουν γίνει απαραίτητα. Τα συνεργία ψυκτικών αναλαμβάνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις σε κτιριακά συγκροτήματα επαγγελματικών χώρων και παράλληλα τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αερισμού και κλιματισμού. Μεγάλη ανάπτυξη παρουσιάστηκε επίσης, τα τελευταία χρόνια, στον κλάδο συστημάτων ψύξης και συντήρησης τροφίμων, όπου δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας. Ο τομέας παραγωγής των μηχανημάτων έχει εξελιχθεί αντίστοιχα, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των κλιματολογικών αλλαγών και στους διεθνής κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και όλα αυτά αύξησαν τη σχετική παραγωγή

 Στην Ειδικότητα Ψυκτικών Εγκαταστάσεων & κλιματισμού ο μαθητής ασχολείται με την τοποθέτηση και επισκευή σχετικών μηχανημάτων και συσκευών όπως οικιακά και επαγ­γελματικά ψυγεία, ψυκτικοί θάλαμοι, απλές μεμονωμένες κλιματιστικές συσκευές ή κεντρικές εγκαταστάσεις κλιματισμού.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να:

  • Ακολουθεί τις τεχνικές οδηγίες και τις προδιαγραφές του μελετητή και του κατασκευαστή.

  • Εφαρμόζει τους κανονισμούς ασφαλείας.

  • Χρησιμοποιεί σωστά τα εργαλεία, τις συσκευές και τα όργανα ελέγχου.

  • Εργαστεί σε εγκαταστάσεις βιομηχανικής και επαγγελματικής ψύξης και εγκαταστάσεις κεντρικού και βιομηχανικού αερισμού και κλιματισμού.

  • Είναι ικανός να ασχοληθεί με επιτυχία στην εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή οικιακών και επαγγελματικών ψυγείων και ψυκτικών εγκαταστάσεων.

  • Είναι ικανός να ασχοληθεί με την εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή τόσο τοπικών κλιματιστικών μονάδων, όσο και κεντρικών κλιματιστικών εγκαταστάσεων.

  • Μπορεί να απασχοληθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως μισθωτός σε επιχειρήσεις (βιομηχανίες κατασκευής ψυγείων και κλιματιστικών, εμπορικές και εργολαβικές επιχειρήσεις συναφών δραστηριοτήτων) και ως τεχνίτης συντήρησης.

 

 

Μπορείτε να μας βρείτε

Καραγιάννη & Αντιγόνου 2   Τ.Κ.: 34100
Τηλ: 22210-78691  Fax: 22210-78691
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Βάρδια: Πρωϊνό