Δελτίο Τύπου 21-22

                                                 Δελτίο Τύπου                                             erasmu title

Εκδήλωση Απολογισμού και Διάχυσης Αποτελεσμάτων

Προγραμμάτων Erasmus+ ΚΑ1, 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη  Δευτέρα 16 Μαΐου  2022 η κοινήΕκδήλωση Απολογισμού και Διάχυσης Αποτελεσμάτων  των προγραμμάτωνErasmus+, 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Π.Ε. Εύβοιας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων κα Ευαγγελία Παλαιολόγου, o Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Δούνας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κα Ελένη Μπενιάτα (μέσω skype), ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας κ. Κωνσταντίνος Φράγγος και ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας κ. Γεώργιος Πίσχινας.

Ως ομιλητές συμμετείχαν, η κα Ρούλα Κεχρή, Συνεργάτης Περιφερειάρχη σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Διεθνείς Σχέσεις και ο κ.Θάνος Γιαμάς, CEO & Project Manager του εκπαιδευτικού φορέα MOVEU στην Ισπανία, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στα προγράμματα Erasmus+, καθώς και εκπρόσωποι των μαθητών/τριων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γεώργιος Κεσελόπουλος και ο κ. Ιωάννης Τρακαντζίδης, υπεύθυνοι σχεδιασμού και υλοποίησης Προγραμμάτων Erasmus+, 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας αντίστοιχα.

Η κα Ρούλα Κεχρή ανέλυσε το ρόλο που διαδραματίζει «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίπλα στο μαθητή, στον εργαζόμενο και την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας» ενώ ο κ. Θάνος Γιαμάς εστίασε στις «Διακρατικές εκπαιδευτικές συνέργειες στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών πολιτικών».

Οι εκπαιδευτικοί επικεντρώθηκαν και ανέλυσαν τα οφέλη των προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+ για τα σχολεία, τη Διαπίστευση Erasmus+ 2021-27 που τους έχει απονεμηθεί, τις εμπειρίες που αποκόμισαν, καθώς και τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την υλοποίησή τους.

Από την πλευρά τους οι μαθητές περιέγραψαν, τις δεξιότητες που απέκτησαν, τις επαγγελματικές προοπτικές που τους παρουσιάστηκαν, τις συνολικές εντυπώσεις τους για την άρτια οργάνωση από την πλευρά των σχολείων τους και των φορέων υποδοχής. Επιπλέον, τονίστηκε το πλούσιο πολιτιστικό σκέλος των κινητικοτήτων, που τους έφερε κοντά με την κουλτούρα των χωρών που επισκέφτηκαν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκαν βίντεο με στιγμιότυπα από όλες τις ημέρες εφαρμογής των προγραμμάτων Erasmus+KA1, ενώ βραβεύτηκαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί.

Τα Προγράμματα Μαθησιακής Κινητικότητας Erasmus+ KA1 που υλοποιηθήκαν και παρουσιάστηκαν κατά σειρά ήταν:

  • 1ο Πρόγραμμα: 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας: «Κατάρτιση σε νέες τάσεις στη διαχείριση κλειστών υδροπονικών θερμοκηπιακών συστημάτων»
  • 2ο Πρόγραμμα: 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας: «Ενεργειακή Απόδοση κτιρίων: Μια συνολική προσέγγιση για κατάρτιση δεξιοτήτων μαθητευομένων προς εκπλήρωση Ευρωπαϊκών οδηγιών»
  • 3ο Πρόγραμμα: 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας: «Τα συστήματα αναγνώρισης αγροτεμαχίων Land Parcel Identification System, LPIS (LPIS) – ψηφιακές δεξιότητες και διαχείριση φυσικών πόρων στη βιώσιμη γεωργία»
  • 4ο Πρόγραμμα: 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας: «Καινοτομία και Κατάρτιση: Εκπαίδευση πάνω σε καινοτόμες πρακτικές που οδηγούν σε σύγχρονες επαγγελματικές διεξόδους στην αγορά εργασίας»

#Συνεχίζουμε_Erasmus

Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας Erasmus+, επιχορηγoύνται από την Ε.Ε. και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αποτελεί την Εθνική Μονάδα

 

 

Μπορείτε να μας βρείτε

Καραγιάννη & Αντιγόνου 2   Τ.Κ.: 34100
Τηλ: 22210-78691  Fax: 22210-78691
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Βάρδια: Πρωϊνό